/// FISKEFARTØJER FRA SKAGEN ///    S.257 Stornoway - OYZA


S.257 Stornoway (OYZA) stål


 
Fartøjets Nr S.257
og Navn Stornoway

Kaldesignal OYZA

Ejer / Reder Henning Thomsen
Adresse Jens Væversvej 7
Hjemsted Skagen
År 1985

Motor Grenå Diesel
HK 430
Knob
Bruttoton 95,77
Nettoton 41
Længde 25,05 m
Bredde 5,81 m
Dybgående
Værft K.Hakvoort
By Holland
Byggeår 1959

Salg-Forlis Forlist 28/2 1988 - 10-12 sømil nordnordvest af Hirtshals
År 1988

Beskrivelse:

Sidetravler bygget af Stål.

Fiskeri Nordsøen, Østersøen og Kattegat med Bundtravl og Flydetravl.

Henning Thomsen 100 %

Skagens Avis 1/3-1988.

S. 257 "Stornoway" var på vej fra Hanstholm til Skagen, da den i går ved middagstid sank 10-12 sømil nordnordvest af Hirtshals. De fire mand ombord var på vej hjem for at holde nogle dage fri efter, at de havde været på 12 dages rejefiskeri på Fladengrund.
De fire, skipper Henning Thomsen, og Mads Madsen, Hother Bech og Svend Andersen, blev alle reddet.
De havde landet i Hanstholm søndag aften, og stak derefter til søs for at sejle hjem og holde fri, fortæller skipperen, Henning Thomsen.
Der var kuling, og noget dårligt vejr, og pludselig blev vi ramt af en forkert sø eller ,og det fik trawleren til at kæntre, så den lå på siden. Det gik meget hurtigt, og jeg nåede kun lige at få afsendt nødsignal og at få bekræftet, at det var opfanget ,inden vi alle fire sprang i i redningsflåden. Vi havde nogle problemer med flåden. Den var blevet »fanget« af trawlerens antenner, og det betød, I at den var fyldt med vand, da vi kom ned i den. Det lykkedes os at få flåden gjort fri, så vi kunne komme på afstand af trawleren, inden den sank, fortæller Henning Thomsen.
De fire fiskere fra Skagen var i redningsflåden i en god times tid, helt nøjagtig hvor længe, ved Henning Thomsen ikke, idet han mistede sit ur i de hektiske minutter, der gik mellem, at trawleren kæntrede, og til mandskabet var i flåden.
Skib med eget hospital.
De fire skagboer blev samlet op af et russisk krydstogtskib "Dimitri Schostakovich«. Krydstogtskibet var på siden af dem samtidig med, at en redningshelikopter nåede frem.
Henning Thomsen siger , at han i første omgang troede, at de skulle tages ombord på helikopteren og flyves hjem, men det var ikke tilfældet. Hvorfor ved han ikke.
Ombord på det russiske skib, blev de fire »indlagt« på skibets hospital, hvor der blev sørget godt for dem først og fremmest fik de masser af varme, og det trængte de hårdt til efter opholdet i den våde redningsflåde.
Henning Thomsen fortæller, at de var på skibshospitalet i et par timer. Så var de kommet så meget til hægterne, at de kunne "udskrives« igen.
De fire havde mulighed for at se sig lidt omkring ombord på »Dimitri Schostakovich«, inden de ved godt 17tiden blev hentet af redningsbåden fra Skagen.
Krydstogtskibet var på vej hjem til Sovjet for et eftersyn, men alligevel var der mange ombord. Besætningen er på ca. 300 mænd og kvinder.
Det russiske skib sejler normalt med vesteuropæiske krydstogt-turister i Middelhavet og i farvandet omkring Tenerife og Madeira.
Ombord blev de fire skagboer ekviperet med tørt tøj fra inderst til yderst, og de fik blandt andet skibsmodeller og billedbøger med sig hjem. Umiddelbart efter, at de var bragt i land i Skagen blev de ført til Skagen sygehus, hvor de blev undersøgt. Alle fire kunne dog hurtigt udskrives igen.
Henning Thomsen mener, at "Stornoway« ligger på 10-12 favne vand. Hos skibet forsikringsselskab vidste man i formiddags ikke, hvad der skal ske med vraget. Man afventer i første omgang søforhøret,
oplyser havarichef Svane. Søværnets oprative Kommando, SOK, i Århus oplyser, at man i går valgte at lade det russiske krydstogtskib tage de fire mand ombord, fordi man mente, at de var for medtagne af kulde til at blive fløjet i land. Ombord på krydstogtskibet kunne de, som nævnt, få varme og blive tilset af en læge.
»Stornoway« udsendte nødsignal kl. 11.37 og de fire mand var alle ombord på det russiske skib kl. 13:.07

Fra. 1959 Til. 1980 HG. 163 Jubi Hirtshals
I/S J. T. Damgaard, 8000 Randers
Fra. 1980 Til. 1982 HG.133 Bethori Hirtshals
P/R J. Pedersen, m.fl. 9850 Hirtshals
Fra. 1982 Til. 1983 T.485 Roshage Hanstholm Ulrik Mathiasen
Fra. 1983 Til. 1985 R219 Onkel Sam Neksø Peter Poulsen.
Fra. 1985 Til.29/2 1988 S.257 Stornoway Skagen
Henning Thomsen Jens Væversvej 7, 9990 Skagen

  Skipper: Henning Thomsen

 


Untitled
Nr Fartøjets Navn Tidligere ejer År Vis Kaldesignal
S.257 Stornoway Henning Thomsen 1985 OYZA



Grenå Diesel



Databasen er sidst opdateret 25-10-2013 af Jens Frederik Hjermitslev

Webmaster Jimmy Romanowski Copyright © 24-01-2003 Snumre.dk